Særudstillling med cobrainspirerede masker og figurer

figur inspireret af Paul Klee

Fernisering, fredag den 6. maj, kl. 15-17 – alle er velkomne.

Susan Malberg Albertsen vil fortælle om sig selv og sin kunst, og vi byder på et glas.

Susan Malberg Albertsen udstiller sine masker og figurer hos os fra 6. maj til ultimo juni. Maskerne og figurerne er inspireret af cobrakunstnere.

Vi giver ordet til Susan selv nedenfor:

Da jeg blev inviteret til at udstille i Købmandsgården, greb jeg chancen til at få en lille tid med fordybelse i Cobrakunstnerne.

Jeg har kredset især om yndlingskunstnerne Carl Henning Pedersens og Henry Heerups universer og kigget på farver og former og fabeluniverser.

Men længst tid har jeg nok brugt på “før-cobra”-Paul Klee, hans dyr og hans dukker. Der er ud af det kommet skabninger, som befinder sig et sted jeg ikke har været før – især hvad figurerne angår. Sære væsner som minder mig både om tegneserie figurer, portugisisk folkekunst og børns frembringelser og alligevel kan jeg sagtens ane hilsner fra mine yndlingsbilledkunstnere.


Alt er lavet af genbrugspapir og limblandinger af forskellig slags. Nogle af figurerne er lavet af formmasse jeg lavede af indholdet i min mands papirkurv sammen med kasserede dokumenter, indpakningspapir og hvad jeg ellers fandt rundt omkring på matriklen.

Som barn kendte jeg cobrakunsten, fordi jeg voksede op i Vanløse tæt på Rødovre hvor Henry Heerup arbejdede i sin kolonihave. Ham mødte vi ofte i gadebilledet på cykel. En klassekammerats forældre var gode venner med Heerup. De havde en kunsthåndværkerbutik i Vanløse hvor de både solgte billedkunst og kunsthåndværk. Der elskede jeg at være. Den kunne godt minde lidt om Købmandsgården.

Susan Malberg Albertsen bor i Skælskør og har arbejdet med masken som selvstændigt billedkunstnerisk udtryk i mange år. Hun har deltaget i utallige udstillinger, events og festivaler.

I dag arbejder Susan aktivt i gruppen Magila med lysfigurer og lysevents.

Alle er velkomne til fernisering i KUNST & DESIGN Købmandsgården fredag den 6.maj kl 15-17, hvor Susan vil fortælle lidt mere om sit arbejde og vi byder på et glas