Fernisering, den 28. april, kl. 15 – keramiker Lis Biggas

tekander i keramik

Vi inviterer dig til fernisering på vores særudstilling med keramisk brugskunst og unika fra Lis Biggas hånd.

Ferniseringen er fra kl. 16-17. Vi byder på et lille glas, og Lis Biggas vil være til stede og fortælle om sin måde at arbejde på i en samtale med Gerda Østergaard, som selv er keramiker.

Lis Biggas er rigtig keramiker og er uddannet ved Skolen for Brugskunst i København, senere Danmarks Designskole.

Lis bor ved Sjællands Odde, og meget af hendes keramik er inspireret af havet og livet i havet. Lis Biggas laver blandt andet fiskefade, men også andre serveringsfade og skåle. Hun er kendt for den store saftevandskande til den tørstige familie (se billede nederst på siden), og den er tydeligvis inspireret af havets bølger og sandets mønstre.

Lis Biggas har tidligere arbejdet sammen med Kähler Keramik, og tidligere ejer af Kähler Keramik, Inge Nerup Sørensen, fortæller:

”Jeg mødte Lis Biggas første gang for 30 år siden, hvor hun vandt en tekandekonkurrence på Kähler Keramik. Den fine lille tekande med en dejlig varm glød fra rødleret laver Lis heldigvis stadig, og hun laver også tekanden i forskellige glasurer.

Året efter havde Lis sammen med en keramikerkollega fået en bestilling fra Folketinget på store havekrukker til Prins Henriks 60 års fødselsdagsgave. Lis vidste, at jeg havde adgang til store keramikovne, så vi aftalte brændingen af krukkerne.

Lis kom i sin egen bil med de seks store krukker i ubrændt ler, som hver især næsten var på størrelse med hende selv. Keramikere kan altså noget med håndteringen af store værker, så det lykkedes på utrolig vis at få gelejdet krukkerne ind i ovnen og brændt dem uden større skader.

Krukkerne var selvfølgelige alle forskellige og stod smukt efter brændingen i gasovn med den varme glød fra rødleret.

Lis laver nogle små minivaser, hvor udsmykningen fra de store krukker til Prins Henrik har sat sit spor.”

På gensyn til ferniseringen! Kl. 16-17, fredag, den 28. april.

Keramikkande af Lis Biggas