Ny udstilling: Lis Lindkvist

lislindkvisudstilling

Ny udstilling med tekstilkunstner LIS LINDKVIST i marts og april.Lis Lindkvists tekstilkunst er uhøjtidelig – som regel fremstillet af billige materialer – og ofte med et humoristisk tvist.

Du er velkommen til at kigge ind i dag, torsdag, den 11. marts, hvor udstillingen bliver sat op og måske få en lille forfriskning.

Vi overholder selvfølgelig myndighedernes anbefalinger, som siger, at der for tiden må være 5 kunder i butikken på samme tid.

Udstillingen løber til ultimo april.

Lis Lindkvist beretter fra en textilkunstners brogede liv:

”Textil er et stort område, men alt der har med fibre at gøre, kommer ind under begrebet textil – papir, plastic, plantefibre, vævning og broderi. Disse materialer forbindes alle med kvindesysler, der er tidskrævende og ret umulige at prissætte, men vi prøver alligevel.

Jeg arbejder tit med gamle birammer, fordi de passer til det lille format, jeg ofte laver.

En overgang har jeg også arbejdet med symaskinetegninger – ligeledes i det lille format.

I det lille format er der lidt mere fart over feltet. Her har jeg behandlet forskellige emner: Familie, ægteskab, skilsmisse og andet. Jeg prøver som regel at se det fra to sider og se, om man kan liste lidt humor ind i beskrivelsen.

En tredje ting, som optager mig er eksperimenter med forskellige materialer – helst billige. Det giver en frihed at bruge billige materialer. Jeg oplever, at kostbare materialer bliver en hæmsko for mig. Jeg har for eksempel brugt plantefibre fra tørret melonskal i nogle små, dekorative ting, som nærmest er smykker.

Med symaskinen har jeg fremstillet store ting til vægdekoration. De er altid sat sammen af mange små ting, som gentages.

Jeg har medtaget en enkelt af disse store ting her på udstillingen. For år tilbage vævede jeg også, men det er jeg efterhånden gået bort fra.”