Knivudstilling – kunstknive af Mikael Hansen – kun 5 dage i marts

kniv med skede

Se de helt særlige, håndlavede knive fra den 19. marts – 23. marts. Mikael Hansen vil selv være til stede. Kom forbi og se, hvordan han arbejder.

Vi byder velkommen til en lidt anderledes udstilling, nemlig af Mikael Hansens håndlavede og meget flotte og personlige knive – OG du kan komme forbi med dine egne knive og få dem slebet.

En af Danmarks flittigste knivmagere, Mikael Hansen, udstiller hos os i ugen op til påske – fra tirsdag den. 19. marts til og med lørdag, den 23. marts. Han vil tage en masse knive med og fortælle om dem og deres individuelle historier. Der er knive med mammutkindtand, pandebrask fra moskusokser, egetræ fra Esrum Kloster og en bal fra et pool

Knivmageren bor til dagligt i Kalundborg. Han har lavet knive i snart 30 år og aldrig lavet to ens knive – de er blevet endog meget forskellige.

Alle knive er i skeder tilpasset hver kniv. Faktisk passer en kniv kun til lige netop sin egen skede.

Mikael vil i Købmandsgården vise, hvordan han laver skederne i fint og smukt læder.

Mikael holder en del kurser, der sammen med de bøger han har skrevet, introducerer mange til selv at lave knive.

Du kan også møde Mikaels knive, når du skal ud at spise: Michael har som den eneste dansker leveret knive til Noma.

Mikaels knive er til for at blive brugt. De værdsættes af lystfiskere og jægere, men alle der bruger kniv, vil få en god oplevelse ved at bruge de lækre knive. Michael laver også køkkenknive i balance og i smukke materialer.

Kniven er et af menneskeheden ældste og vigtigste redskaber.

Mikael designer selv sine knive. Dernæst udarbejdes en arbejdstegning, som sikrer at ideerne bliver fastholdt. Materialerne bliver valgt og skæftet slibes ud. Det kan undertiden være ganske tidskrævende, men andre gange går det dog overraskende hastigt. Skæftet pudses op til perfektion og poleres derefter blankt. Endelig skal der laves en skede, der ofte tager længere tid end at lave knive, for at kniven kan opbevares på sikker vis. Skeden laves i lækkert læder og farves i passende farver.

Samlet bliver giver det et smukt resultat og en personlig kniv for livet.

.

kniv med skede