Særudstilling - cobrainspirerede masker og figurer
Yderligere info
Kom forbi i butikkens åbningstid (se dem her) og nyd den spændende og anderledes udstilling af Susan Malberg Albertsens farverige masker og figurer.
Yderligere info
Kom forbi i butikkens åbningstid (se dem her) og nyd den spændende og anderledes udstilling af Susan Malberg Albertsens farverige masker og figurer.
Vi giver ordet til Susan Malberg Albertsen:
Om mig og arbejdet med udstillingen
Da jeg blev inviteret til at udstille i Købmandsgården, greb jeg chancen til at få en lille tid med fordybelse l i Cobrakunstnerne. Jeg har kredset især om yndlingskunstnerne Carl Henning Pedersens og Henry Heerups universer og kigget på farver og former og fabeluniverser. Men længst tid har jeg nok brugt på “før Cobra”-kunstneren Paul Klee, hans dyr og hans dukker. Der er ud af det kommet skabninger, som befinder sig et sted jeg ikke har været før. – især hvad figurerne angår. Sære væsner som minder mig både om tegneseriefigurer, portugisisk folkekunst og børns frembringelser, og alligevel kan jeg sagtens ane hilsner fra mine yndlingsbilledkunstnere.
Alt er lavet af genbrugspapir og limblandinger af forskellig slags. Halvdelen af figurerne er lavet af formmasse, jeg lavede af indholdet i min mands papirkurv sammen med kasserede dokumenter, indpakningspapir, og hvad jeg ellers fandt rundt omkring på matriklen.
Som barn kendte jeg cobrakunsten, fordi jeg voksede op i Vanløse tæt på Rødovre, hvor Henry Heerup arbejdede i sin kolonihave. Ham mødte vi ofte i gadebilledet på cykel. En klassekammerats forældre var gode venner med Heerup. De havde en kunsthåndværkerbutik i Vanløse, hvor de både solgte billedkunst og kunsthåndværk. Der elskede jeg at være. Den kunne godt minde lidt om Købmandsgården.
Kunst rettet specifikt mod børn var der ikke så meget af i min barndom for utroligt længe siden. Så cobrakunst og en teatermaler på det teater, hvor min far arbejdede var min billedverden.
Det er først nu i livet, jeg kan s,e hvor meget det har betydet for mig i det der blev mit arbejdsliv. Jeg har i mange år været optaget af traditioner hos de kulture,r som ikke bruger ordet kunst eller kunsthåndværk om det, de skaber. Det fik især fart i 1998 efter en måneds ophold i New Mexico og Arizona, hvor jeg fik en sjælden mulighed for at få indblik i Puebloindianernes maskeritualer, ceremonier og danse. Men også deres filosofi og måden at se verden på. Efter det ophold vendte mit arbejde og tog en helt ny retning.
Masken eksisterer for mig i mødestedet mellem kunst, filosofi , psykologi, tradition.
Jeg mødte masken tilfældigt på et værksted i 1988. Jeg lavede mit første maskespil i 1989. Samme år min første gadeevent. Et politisk tableau og parade. Fra da har jeg arbejdet med masken i fokus. Som selvstændigt billedkunstnerisk udtryk. Som levende skulptur. Som redskab i teaterarbejde og undervisning. Som selvstændig disciplin i teater og dans.
Jeg har arbejdet som teater- og kunstprojektunderviser og leder i projekter for arbejdsløse og andre udenfor det almindelige arbejdsmarked.
Jeg har arbejdet med masketableauer, maskespil, maskedanse, maskeevents, optog, provokationer og forundringssituationer, stedspecifikke events og fysisk maskefigurarbejde, politiske maske”opråb” og sære kreationer primært i det offentlige rum.
Jeg har tidligere selv performet og danset, og jeg har udstillet, når muligheden bød sig.
Jeg har kontinuerligt produceret masker og kostumer til eget og andres brug.
Jeg har lavet masker og figurer til private i en årrække.
Jeg har lavet maskeprojekter og workshops, korte og lange, i Danmark og Sverige f. eks. på Dunkers Kulturhus, børnekulturcentre f. eks. Toldkammeret Helsingør, København, Næstved, Greve, Hillerød m.fl. Skoler og daginstitutioner i Nordsjælland, København, Odense, Ærø mfl. Voksen undervisning på højskoler, seminarier, gymnasier, teaterskoler mm
Min mand og jeg har lavet 3 store internationale maskefestivaler i Danmark.
Jeg har haft elever i eget værksted kontinuerligt i årenes løb.Siden 2017 har jeg primært arbejdet med lysfigurer og lysevent i Gruppen Magila.
Jeg hygger mig i perioder med at lave julepynt og nemme figurer i hverdagsmaterialer
Jeg har altid bestræbt mig på at skabe “maskeliv” i de nærmiljøer jeg har boet i. Det har altid været vigtigt for mig at gøre, hvad jeg kunne for at skabe fokus på masken som selvstændig kunstform og som et redskab for mennesker til fællesskabelse og glæde.
Man kan læse mere om Susans maskearbejde på nedenstående hjemmesider
www.maskelandet.dk
www.magila.art
Udstillingen kan opleves i butikkens åbningstid. Find åbningstiderne her.
Tidspunkt
6. maj 2022 15:00 - 30. juni 2022 15:00(GMT+01:00)