Keramikfestival 2023

12jul10:0018:00Keramikfestival 2023Velkommen til keramikfestival i Skælskør!

Yderligere info

Igen i år fyldes Skælskør med omkring 70 tilrejsende keramikere, der udstiller i pavilloner lige ved havnen. Mange, mange interesserede besøgende lægger vejen forbi. Det plejer at være en stemningsfuld og hyggelig dag.

Keramikfestivalen finder i år sted onsdag, den 12. juli, fra klokken 10-18.

En hyldest til keramikken

Leret og dets gåder har en evindelig evne til at fascinere og indfange kunstnere med sin formelighed og uforudsigelighed. Materialet har tjent mennesket igennem årtusinder som fortællingsbærere, brugsgenstande og æstetiske objekter. Derfor er på tide at fejre keramikken i sin egen ret.

Det forunderlige ved leret er ikke bare dets årtusindlange historie, som strækker sig tilbage til nogle af de første forarbejdede ting fra menneskehænder, men også dets stadige evne til at udvikle sig, udfordre og genopstå i nye former. Gennem de seneste år har keramikken oplevet en renæssance, og det keramiske håndværk blomstrer, både hvad angår den keramiske kunst og det keramiske design. Flere og flere får øjnene op for hvad materialet kan, hvor elastisk det er i forhold sin egen identitet og hvor uendeligt mange facetter og udtryk, det rummer.

Det er dét, vi hylder på Keramikfestival. Mangfoldigheden af nuancer. Derfor spænder vi også fra kunsthåndværket og hverdagsgenstandene til den danske og internationale kunsts innovative fortropper. (Citat fra Keramikfestivalens hjemmeside)

KUNST & DESIGN Købmandsgården holder selvfølgelig åbent med ekstra bemanding, og vi er med vores mange keramikinteresserede frivillige en meget aktiv deltager i planlægning og afvikling af Keramikfestivalen.

Tidspunkt

12. juli 2023 10:00 - 18:00(GMT+02:00)