Tekstil

Serholts produkter omfatter både trælegetøj og legetøj i tekstil. Produkterne designes og produceres på Srí Lanka og fremstilles bæredygtigt, alt er lavet fra bunden.

Cofur forhandler unika silketøj. Størstedelen af kollektionen er fremstillet af vintage silkesarier fra Indien, som opkøbes, vaskes og syes om til bæredygtig beklædning. Kollektionen er skabt ud fra en vilje om ikke at gå på kompromis – hverken med kvalitet eller ressourcer. Med et nyt tidløst design får silken fra de smukke, traditionelle sarier et …

Cofur Læs mere »

Katja Bie er udannet tekstildesigner og skaber med sine Storytelling Textiles genfortolkninger af den skandinaviske historie. Gennem bearbejdning af gamle manuskripter, runeinskriptioner og ornamentik puster hun nyt liv i vores nordiske kulturhistorie. Fra Tycho Brahes sirlige stjerneoptegnelser, H.C. Andersens smukke papirklip og eventyrmanuskripter til vikingernes kantede runer og bronzealderens enkle billedsprog. Designet bliver skabt efter …

Bie Design Læs mere »

Bettina Buchwald står bag formidlingen af Fair Trade-aber fra Sri Lanka. Aberne er fremstillet i bomuld og produceret af socialt udsatte kvinder og mennesker med psykiske problemer. Fair Trade fabrikken er med til at skabe bedre forhold for de ansatte og deres familier.

Hanne Lejbølle er designer og forhandler af eksklusive tekstiler fra Kashmir, Himalaya og Rajasthan. Kvalitet og gamle familietraditioner er i højsædet, og flere gange om året rejser Hanne Lejbølle til Indien, hvor hun sætter nye design i produktion.

Signe Lybeck er tekstildesigner. Digitale og håndlavede tryk er udgangspunktet for hendes funktionelle og farverige interiørdesign i for eksempel tehætter og forskellige former for puder og hynder.

Anne-Marie Lykke Bang Testrup-Friis er designer og ivrig bruger af digitale og håndlavede mønstre i livlige og glade farver til et moderne interiør – for eksempel te- og kaffevarmere, smørebrædder og puder.

Margit Korshøj er tekstildesigner. I de håndlavede tekstiler anvender hun blandt andet gamle vævemetoder, og hendes mange rejser rundt i verden inspirerer hende til at eksperimentere med visuelle udtryk, som hun videreudvikler til funktionelle brugsting.

Timmi Kromann er tekstildesigner. Hun arbejder blandt andet med at kombinere traditionelle strikketeknikker med nye materialer. De traditionelle kunsthåndværkertraditioner transmitteres ind i en ny, moderne kontekst. Timmi Kromann har senest modtaget en international designpris.