Kategori: Keramik

Marias fascinerende værker er inspireret at naturen med stor detaljerigdom og fantasi. Hun arbejder i porcelænsler, og komponerer sine værker med ganske lidt brug af keramisk værktøj – blot formgivet af hænderne. Hendes inspiration er naturens bevægelser, forandringer, dens styrke og skrøbelighed, og målet er at skabe et slags imaginært, fantastisk herbarium.

Nanna Heydorn er keramiker. Hun laver alle sine ting ved drejeskiven, hvor hun leger med snirkler og riller, kugler og buler, kombineret med klassiske, enkle former og fine detaljer. Hun laver brugsting – kopper, kander, skåle, vaser, krukker – ind imellem med et skulpturelt islæt, men altid med fokus på funktion og det gode håndværk.Som …

Nanna Heydorn Læs mere »

Vibeke Krog er keramiker. Hun har gennem hele sin karriere foretrukket det røde ler. Unikke brugsting eller rene skulpturer. Den røde farve danner en perfekt baggrund for at male med begitninger, en teknik Vibeke Krog holder meget af og ofte bruger. For at opnå kontrast til begitningens matte , glittede overflade glaseres udvalgte felter. Keramikken …

Vibeke Krog Læs mere »

Lisbeth er Keramisk kunstner. At skabe uden at have kontrol over resultatet betragter hun ikke som modsætningsfyldt. Som keramiker forener hun elementerne. Hun samarbejder med ilden og underkaster sig brændingens vilkår. “Jeg ønsker bestemt ikke at kontrollere resultatet. Det ville blive ligegyldigt. Jeg kontrollerer formen, men tingens sjæl bliver skabt af ilden.” Hun er hele …

Lisbeth Skytte Christiansen Læs mere »

Nelly Gaskin er keramiker. Hun har en fabulerende og legende tilgang til leret, som i hendes hånd kan formes til alt fra fine krus med dyremotiver til skåle, krukker, engle, kvindefigurer, høns og næsehorn. Humor og alvor integreres naturligt i hendes arbejder.

Lene Hansen er keramiker. Som uddannet pottemager afsøger hun muligheder og grænser inden for det gamle håndværks teknikker og traditioner ved drejeskiven. Hun eksperimenterer med farver, glasurer og brændinger og hendes produktion rummer alt fra brugskunst til unika.

Marie Langå er keramiker. Hun arbejder med støbte brugsting i porcelæn. Hun er fascineret af funktionaliteten – den daglige brug af tingene. Formgivningen udspringer fra en bagvedliggende ide om manipulation af materialer og teknikker. I hendes arbejder opstår en genkendelighed fra andre håndværk og materialer, hvilket tilfører oplevelsen en særlig dimension.

Dorthe Hybel er keramiker. Produkterne er alle skabt med form og funktion i højsædet og fremstår i klare farver eller i lette pastelnuancer. Det enkle design er skabt, så det både er funktionelt i et køkken og smukt og anvendeligt, når det sættes på spisebordet.

Gerda Østergaard er keramiker og hendes skulpturelle tilgang til leret kommer tydeligt til udtryk i alle hendes arbejder – lige fra store udsmykningsopgaver til fade, skåle, krus og mindre skulpturer. Former, mønstre og farver er stærke kendetegn for hendes arbejder, som alle fremstår med et unikt udtryk.

Annette Printz er keramiker. Hun laver både unika og større arbejder, men er mest kendt for sine finurlige og fantasifulde brugsting blandt andet hendes snackbirds, som er en hygiejnisk og eksklusiv løsning til servering af snack. Vi har nu udelukkende hendes unikaarbejder.