Kategori: Keramik

Marias fascinerende værker er inspireret af naturen med stor detaljerigdom og fantasi. Hun arbejder i porcelænsler, og komponerer sine værker med kun ganske lidt brug af keramisk værktøj – blot formgivet af hænderne. Hendes inspiration er naturens bevægelser, forandringer, dens styrke og skrøbelighed, og målet er at skabe et slags imaginært, fantastisk herbarium.

Nanna Heydorn er keramiker. Hun laver alle sine ting ved drejeskiven, hvor hun leger med snirkler og riller, kugler og buler, kombineret med klassiske, enkle former og fine detaljer. Hun laver brugsting – kopper, kander, skåle, vaser, krukker – ind imellem med et skulpturelt islæt, men altid med fokus på funktion og det gode håndværk. …

Nanna Heydorn Læs mere »

Lisbeth er Keramisk kunstner. At skabe uden at have kontrol over resultatet betragter hun ikke som modsætningsfyldt. Som keramiker forener hun elementerne. Hun samarbejder med ilden og underkaster sig brændingens vilkår. “Jeg ønsker bestemt ikke at kontrollere resultatet. Det ville blive ligegyldigt. Jeg kontrollerer formen, men tingens sjæl bliver skabt af ilden.” Hun er hele …

Lisbeth Skytte Christiansen Læs mere »

Annette Printz er keramiker. Hun laver både unika og større arbejder, men er mest kendt for sine finurlige og fantasifulde brugsting – blandt andet hendes snackbirds, som er en hygiejnisk og eksklusiv løsning til servering af snack. Vi har næsten udelukkende Annette Printz’ unikaarbejder.

Tue Poulsen er keramiker. Han spænder vidt – lige fra store, tunge skulpturer, mastodonter i stentøj – til de helt lette og tynde, nærmest transparente unika, i støbt porcelæn. Han kombinerer også af og til leret med andre materialer, jern, stål træ og akryl.

Finn Dam Rasmussen er keramiker. Han arbejder især med skulpturel keramik. Formerne er rene, enkle og monumentale, og i overfladerne eksperimenteres med begitninger i flere lag. Desuden arbejder Finn med saltglaseringer, som brændes i en specialovn, som han selv har bygget.

Signe Bailey er keramisk designer. Alle hendes produkter er håndlavede og går fra dekorative kunstprojekter til funktionelt design. Hun forbinder nytænkende funktionelt design i keramikken med traditionel, nordisk enkelthed, og hun inspireres både af livets organiske former og af menneskets indre liv og følelser.

Esther Elisabeth Pedersen er keramisk formgiver. Hun arbejder med det hvide porcelænsler, hvor hun leger med kontraster i struktur, form og farve. Hendes keramik passer sammen som en ”familie”. Selv om alle elementer er forskellige, er der ingen tvivl om, at de udspringer fra den samme inspirationskilde.

Finurlige dyr, frodige kvinder og eventyrlige væsener befolker Sten Lykke Madsens keramiske arbejder. Fantasien udfordrer fornuften i et billedskabende univers, hvor den kunstneriske mangfoldighed springer frem i leret. I august 2020 døde Sten Lykke Madsen efter et langt liv med keramikken som udtryksform.

Hanne Leth Andersen er keramiker. Hendes inspiration udspringer fra et mangeårigt ophold i Syditalien, hvor hendes møde med sære personligheder blev afgørende for hendes udtryksform. De særprægede figurer finder man både i hendes brugsting og i hendes unikadesign.