Keramik

Beskrivelse kommer snart.

Lis Biggas er keramiker, uddannet på Skolen for Brugskunst, Keramisk linie. Lis er meget inspireret af sine omgivelser, havet og stranden samt familien. Hun tager gipsaftryk af fisk og bruger aftrykkene på utallige måder til at fremstille lerkopier til videre bearbejdning. Brugstingene støbes i små serier i et lyst ler, som dekoreres med begitning og …

Lis Biggas Læs mere »

Marias fascinerende værker er inspireret af naturen med stor detaljerigdom og fantasi. Hun arbejder i porcelænsler, og komponerer sine værker med kun ganske lidt brug af keramisk værktøj – blot formgivet af hænderne. Hendes inspiration er naturens bevægelser, forandringer, dens styrke og skrøbelighed, og målet er at skabe et slags imaginært, fantastisk herbarium.

Nanna Heydorn er keramiker. Hun laver alle sine ting ved drejeskiven, hvor hun leger med snirkler og riller, kugler og buler, kombineret med klassiske, enkle former og fine detaljer. Hun laver brugsting – kopper, kander, skåle, vaser, krukker – ind imellem med et skulpturelt islæt, men altid med fokus på funktion og det gode håndværk. …

Nanna Heydorn Læs mere »

Lisbeth er Keramisk kunstner. At skabe uden at have kontrol over resultatet betragter hun ikke som modsætningsfyldt. Som keramiker forener hun elementerne. Hun samarbejder med ilden og underkaster sig brændingens vilkår. “Jeg ønsker bestemt ikke at kontrollere resultatet. Det ville blive ligegyldigt. Jeg kontrollerer formen, men tingens sjæl bliver skabt af ilden.” Hun er hele …

Lisbeth Skytte Christiansen Læs mere »

Finurlige dyr, frodige kvinder og eventyrlige væsener befolker Sten Lykke Madsens keramiske arbejder. Fantasien udfordrer fornuften i et billedskabende univers, hvor den kunstneriske mangfoldighed springer frem i leret. I august 2020 døde Sten Lykke Madsen efter et langt liv med keramikken som udtryksform.

Hanne Leth Andersen er keramiker. Hendes inspiration udspringer fra et mangeårigt ophold i Syditalien, hvor hendes møde med sære personligheder blev afgørende for hendes udtryksform. De særprægede figurer finder man både i hendes brugsting og i hendes unikadesign.

Asse Due er keramiker. Hendes keramik er iøjnefaldende og dekorativ. Indtryk og iagttagelser fra hverdagen er inspirationskilden til hendes farverige, fabulerende og humoristiske keramik – fra tekander, krus og kopper til større udendørs arbejder og dekorationer.

Tine Secher er keramiker. Hun arbejder med formgivning, der ligger på kanten af at være brugsting – måske nærmere et smykke til rummet og hverdagen. Hun er fascineret af at eksperimentere med overflader, materialer og glasurer som en væsentlig del af det keramiske udtryk.