Kategori: Keramik

Særudstilling med Asse Due i juli og august 2021.

Dorthe Hybel er keramiker. Produkterne er alle skabt med form og funktion i højsædet og fremstår i klare farver eller i lette pastelnuancer. Det enkle design er skabt, så det både er funktionelt i et køkken og smukt og anvendeligt, når det sættes på spisebordet.

Gerda Østergaard er keramiker og hendes skulpturelle tilgang til leret kommer tydeligt til udtryk i alle hendes arbejder – lige fra store udsmykningsopgaver til fade, skåle, krus og mindre skulpturer. Former, mønstre og farver er stærke kendetegn for hendes arbejder, som alle fremstår med et unikt udtryk.

Annette Printz er keramiker. Hun laver både unika og større arbejder, men er mest kendt for sine finurlige og fantasifulde brugsting blandt andet hendes snackbirds, som er en hygiejnisk og eksklusiv løsning til servering af snack. Vi har nu udelukkende hendes unikaarbejder.

Tue Poulsen er keramiker. Han spænder vidt – lige fra store, tunge skulpturer, mastodonter, i stentøj – til de helt lette og tynde, nærmest transparente unika, i støbt porcelæn. Han kombinerer også af og til leret med andre materialer, jern, stål træ og akryl.

Finn Dam Rasmussen er keramiker. Han arbejder især med skulpturel keramik. Formerne er rene, enkle og monumentale, og i overfladerne eksperimenteres med begitninger i flere lag. Desuden arbejder Finn med saltglaseringer, som brændes i en specialovn, som han selv har bygget.

Signe Bailey er keramisk designer. Alle hendes produkter er håndlavede og strækker sig fra dekorative kunstprojekter til funktionelt design. Hun forbinder nytænkende funktionel design i keramikken med traditionel, nordiske enkelthed, og hun inspireres både fra livets organiske former og fra menneskets indre liv og følelser.

Esther Elisabeth Pedersen er keramisk formgiver. Hun arbejder med det hvide porcelænsler, hvor hun leger med kontraster i struktur, form og farve. Hendes keramik passer sammen som en ”familie”. Selv om alle elementer er forskellige, er der ingen tvivl om, at de udspringer fra den samme inspirationskilde.

I august 2020 døde Sten Lykke Madsen efter et langt liv med keramikken som udtryksform. Finurlige dyr, frodige kvinder og eventyrlige væsener befolker hans arbejder. Fantasien udfordrer fornuften i et billedskabende univers, hvor den kunstneriske mangfoldighed springer frem i leret.

Hanne Leth Andersen er keramiker. Hendes inspiration udspringer fra et mangeårigt ophold i Syditalien, hvor hendes møde med sære personligheder bliver afgørende for hendes udtryksform. Hendes særprægede figurer finder man både i hendes brugsting og i hendes unikadesign.