Kategori: Keramik

Lisbeth er Keramisk kunstner. At skabe uden at have kontrol over resultatet betragter hun ikke som modsætningsfyldt. Som keramiker forener hun elementerne. Hun samarbejder med ilden og underkaster sig brændingens vilkår. “Jeg ønsker bestemt ikke at kontrollere resultatet. Det ville blive ligegyldigt. Jeg kontrollerer formen, men tingens sjæl bliver skabt af ilden.” Hun er hele …

Lisbeth Skytte Christiansen Læs mere »

I august 2020 døde Sten Lykke Madsen efter et langt liv med keramikken som udtryksform. Finurlige dyr, frodige kvinder og eventyrlige væsener befolker hans arbejder. Fantasien udfordrer fornuften i et billedskabende univers, hvor den kunstneriske mangfoldighed springer frem i leret.

Hanne Leth Andersen er keramiker. Hendes inspiration udspringer fra et mangeårigt ophold i Syditalien, hvor hendes møde med sære personligheder bliver afgørende for hendes udtryksform. Hendes særprægede figurer finder man både i hendes brugsting og i hendes unikadesign.

Asse Due er keramiker. Hendes keramik er iøjnefaldende og dekorativ. Indtryk og iagttagelser fra hverdagen er inspirationskilden til hendes farverige, fabulerende og humoristiske keramik – fra tekander, krus og kopper til større udendørs arbejder og dekorationer.

Tine Secher er keramiker. Hun arbejder med formgivning, der ligger på kanten af at være brugsting – måske nærmere et smykke til rummet og hverdagen. Hun er fascineret af at eksperimentere med overflader, materialer og glasurer som en væsentlig del af det keramiske udtryk.

Nelly Gaskin er keramiker. Hun har en fabulerende og legende tilgang til leret, som i hendes hånd kan formes til alt fra fine krus med dyremotiver til skåle, krukker, engle, kvindefigurer, høns og næsehorn. Humor og alvor integreres naturligt i hendes arbejder.

Lene Hansen er keramiker. Som uddannet pottemager afsøger hun muligheder og grænser inden for det gamle håndværks teknikker og traditioner ved drejeskiven. Hun eksperimenterer med farver, glasurer og brændinger og hendes produktion rummer alt fra brugskunst til unika.

Marie Langå er keramiker. Hun arbejder med støbte brugsting i porcelæn. Hun er fascineret af funktionaliteten – den daglige brug af tingene. Formgivningen udspringer fra en bagvedliggende ide om manipulation af materialer og teknikker. I hendes arbejder opstår en genkendelighed fra andre håndværk og materialer, hvilket tilfører oplevelsen en særlig dimension.

Dorthe Hybel er keramiker. Produkterne er alle skabt med form og funktion i højsædet og fremstår i klare farver eller i lette pastelnuancer. Det enkle design er skabt, så det både er funktionelt i et køkken og smukt og anvendeligt, når det sættes på spisebordet.

Gerda Østergaard er keramiker og hendes skulpturelle tilgang til leret kommer tydeligt til udtryk i alle hendes arbejder – lige fra store udsmykningsopgaver til fade, skåle, krus og mindre skulpturer. Former, mønstre og farver er stærke kendetegn for hendes arbejder, som alle fremstår med et unikt udtryk.