Kategori: Glas

Anne Flohr er glasdesigner og glaspuster. For hende er arbejdet med glas en del af hendes personlighed. Det håndværksmæssige håndelag krydres med hendes farvesans, fantasi og trang til funktionalitet. Hendes produktion er kvalitetsglas i et rustikt tidløst design og spænder vidt fra drikkeglas til skåle, vaser, lysestager og unika.

Ditte Hvass er glaskunstner. Det er ofte lysets spil i glasset, der er hendes omdrejningspunkt, når hun kaster sig ud i arbejdet – men hun er også fascineret af glassets evne til at imitere andre materialer eller noget helt ubekendt. Hun arbejder især med teknikken ”Pâte de verre” – en af verdens ældste glasfremstillingsteknikker.

Bettina Schori er glasformgiver. Hun er drevet af et ønske om at bruge så få ressourcer som muligt og eksperimenterer med genanvendelse af affaldsmaterialer. Hun udfordrer materialerne og deres udtryk, når de bearbejdes og omformes på værkstedet i København. De sammensættes og kombineres på overraskende måder, og får nyt liv i nye sammenhænge.

Iben Kielberg er uddannet glaspuster. Hun elsker farver og mønstre, og hun mestrer at forene det varme levende glas med de sandblæste ornamenter og dekorationer i glassets overflade. Håndværket og den kunstneriske kvalitet er i top – om det er drikkeglas med fantasifulde detaljer eller smukke skåle og vaser.

Peter Svarrer er en af Danmarks dygtigste formgivere inden for keramik og glas. Han har været tilknyttet både Holmegaard og Rosendahl som formgiver og designer, men har også gennem mange år produceret unika glas på eget værksted, hvor hans håndværksmæssige kvalitet og kunstneriske udtryk skaber smukt glas i spændende former og mønstre.

Charlotte La Cour er glaskunstner og glaspuster. Hun arbejder både med form- og frit blæst glas, Arbejdet bliver til drikkeglas, vaser, karafler, fade og skåle i eget design. I mange af hendes arbejder indgår sandblæsning, som tilfører glasset mange forskellige former for dekorationer. I nogle af hendes arbejder vil man også kunne finde sand og …

Charlotte la Cour Læs mere »

Skak Snitker er glaskunstner og glaspuster. Han producerer brugsglas i serier, juice og mælkeglas med farvet kant, kander og vaser. Skak Snitker laver også unika fade og unikaskåle, og skulpturelle arbejder er en væsentlig del af hans kunstneriske virke. Han har udviklet en teknik, hvor det varme, bløde glas trækkes ud og formes i dekorationen …

Skak Snitker Læs mere »

Ingalil Christensen har sammen med familien drevet Gammelgaard glas gennem mere end 20 år. Især deres mange figurer er blevet kendte over det meste af Danmark. Figurerne tager blandt andet inspiration fra danske folkeeventyr og historier, og budskabet er, at figurerne med deres originalitet og enkelhed vil skabe glæde.