Finurligheder fra Ginette Wien

saltsild-1203026006

Vi har modtaget nye ting fra Ginette Wien, som har sit eget finurlige og særlige univers med snurrige dyr, der ligner noget man har set før og så alligevel slet ikke. Mange af figurerne har et humoristisk udtryk.

De fleste af vores nye ting er små og store skulpturer, men figuren på billeder har også en funktion udover den dekorative. Den kan bruges til fx saltkar eller til servering af nødder eller andet.

Ginette Wien skriver selv:

“Efter et studieophold i Beijing i Kina i 1994, har jeg næsten udelukkende arbejdet med et modellere fabuleringer overdyr. Jeg arbejder spontant og mine figurer bliver til undervejs i processen, ofte bliver jeg selv forbavset over resultatet.

Mine figurer er modellerede i stentøj, men jeg kombinerer stentøjet med porcelæn for at få forskellige stofligheder ind.

Når en figur er modelleret færdig, skal den tørre, som regel en uges tid. Derefter brænder jeg den første gang til 950 grader. Efter brændingen dekorerer og glaserer jeg figuren, hvorpå jeg brænder den anden gang til 1260 grader.

Begge brændinger tager cirka 2 døgn. Den keramiske proces er langsom, og det har altid været en udfordring for mit temperament…..men, efter at have øvet mig i 35 år går det.”

Klik her og se alle de arbejder af Ginette Wien, du kan købe hos os.